Blog navigation

Nejnovější příspěvky

Poznajte rozdiel medzi granolou a müsli

 

V dnešnom uponáhľanom svete sa čoraz viac ľudí snaží nájsť rýchle, ale zároveň zdravé a výživné možnosti pre svoje raňajky. Granola a müsli sa stali obľúbenými možnosťami pre mnohých, ktorí hľadajú chutný a zdravý štart do dňa. Tieto dve možnosti sa môžu na prvý pohľad zdať podobné, ale skrývajú v sebe výrazné rozdiely, ktoré ovplyvňujú nielen ich chuť, ale aj to, ako ich môžete zaradiť do vášho jedálnička. Na našom e-shope Česko Slovenské cukrovinky môžete nájsť a ochutnať niekoľko príchutí granoly, ktoré vám poskytnú príjemný a chutný začiatok dňa.

Čo sa z článku dozvieš:

  • čo je granola
  • čo je müsli
  • ako ich zaradiť do svojho jedálnička
  • granola v našej ponuke

Granola

Granola je zmes ovsených vločiek, orechov, semien a sladidiel ako je med alebo javorový sirup. Táto zmes je pečená dozlata, čo jej dodáva charakteristickú chrumkavosť. Granola často obsahuje sušené ovocie, čokoládu alebo iné prísady, ktoré zvyšujú jej chuťovú rozmanitosť.

Granolu vytvoril američan James Caleb Jackson.

Na výber ponúkame granolu v rôznych príchutiach, ako napríklad čokoládová, ktorá spája chrumkavú textúru s bohatou čokoládovou chuťou. Granola v príchuti Fruit je ďalšia skvelá voľba, kde sušené ovocie pridáva sladkosť a sviežosť. Pre milovníkov exotiky, Granola Pomegranate  ponúka jedinečnú kombináciu chrumkavosti a jemnej kyslosti granátového jablka.

 

Müsli

Müsli, v porovnaní s granolou, je zvyčajne nepečené a obsahuje podobné zložky – ovsené vločky, orechy a sušené ovocie. Rozdiel je však v tom, že müsli je často menej sladké a ponúka viac prírodných chutí. Je tiež bežné, že müsli sa podáva namočené v mlieku alebo jogurte, aby vločky, ktoré obsahuje zmäkli. Takto namočiť si ho môžete večer vopred, a ráno máte hotové raňajky. Môžete si ho tiež uvariť v mlieku a vychutnať ako teplú raňajkovú kašu.

Granola sa často sa môže konzumovať aj suchá, je dobrým chrumkavým snackom. Je veľmi obľúbená aj namočená v mlieku alebo jogurte, a zastupuje tak rolu cereálií.

Müsli vytvoril Maximilian Bircher-Benner, švajčiarsky lekár a výživový poradca. 

Kľúčový rozdiel medzi granolou a müsli spočíva v ich príprave a textúre. Granola je pečená, čo jej dodáva chrumkavosť a často je sladšia kvôli pridaným sladidlám ako med alebo sirup. Naopak, müsli je nepečené a obvykle ponúka menej sladký zážitok s prirodzenejšími chuťami. 

Pri výbere medzi granolou a müsli závisí od osobných preferencií v chuti a textúre. Pre tých, ktorí majú radi chrumkavú a sladšiu variantu, sú produkty ako Granola Chocolate,Granola Fruit aGranola Pomegranatez nášho e-shopu Česko Slovenské cukrovinky ideálnou voľbou. Pre milovníkov menej sladkých a prirodzenejších chutí je müsli lepšou alternatívou. Obe možnosti však ponúkajú výživné a chutné riešenie pre zdravé raňajky.

 

 

 

Zanechat komentář

Chcete-li psát komentáře, přihlaste se

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených