Blog navigation

Nejnovější příspěvky

Orechy a čokoláda: dve spriaznené duše

 

Na svete je len niekoľko dokonalých kombinácií a orechy a čokoláda sú jednou z nich! Kto by nemiloval chrumkavý orech pokrytý lahodnou, krémovou čokoládou. Táto kombinácia je tak obľúbená, až pre ňu vznikol dokonca aj samostatný deň – 25. február – Národný deň orechov v čokoláde. Niektoré orechy sú dokonalejšie pre spojenie s čokoládou ako iné. V tomto článku sa pozrieme na to, ktoré orechy v čokoláde sú najlepšie, prečo nám tak veľmi chutia a dáme vám 5 tipov na orechy v čokoláde v našej ponuke.

 

 Čo sa z článku dozvieš?

  • Prečo nám orechy v čokoláde tak chutia

  • Prospešné látky a zaradenie do jedálnička
  • ktoré orechy sú najlepšie v kombinácií s čokoládou
  • 25. Február - národný deň orechov v čokoláde
  • 5 tipov na orechy v čokoláde v našej ponuke

Prečo nám orechy v čokoláde tak chutia?

Vo svete sladkostí sú orechy a čokoláda považované za spriaznené duše. Táto kombinácia je tak dokonalá, že jeden orech nám proste nestačí. A nie je to len taká náhoda. Výskumy odhalili, že naše chuťové poháriky sú stimulované kontrastnými chuťami v jedle. Sladkosť čokolády v kombinácií so slaným orechom je teda nebíčko pre naše chuťové poháriky. Niečo ako slaný karamel. Tu však máme ešte navyše aj kombináciu textúr a chrumkavosti, a preto sú orechy v čokoláde pre nás ešte zaujímavejšie.

 

Prospešné látky a zaradenie do jedálnička

Orechy sú považované za jednu z najzdravších potravín. Sú plné vlákniny, bielkovín, nenasýtených mastných kyselín, vitamínov a minerálov.

Čokoláda je dobrým zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Najviac z týchto látok obsahuje horká čokoláda, avšak mliečna čokoláda ich obsahuje tiež, aj keď v menšom množstve. Pri výbere čokolády je však dôležitý ešte jeden faktor – potešenie duše. Preto sa nedajte strhnúť iba údajmi a číslami a vyberte si tiež to, čo vám prinesie radosť.

Orechy v čokoláde sú skvelým snackom v priebehu dňa. Poskytnú vám potrebné vitamíny a energiu. Najvhodnejšie je skombinovať ich so zdrojom bielkovín – tvaroh alebo jogurt. K tomu pridajte ovocie ako zdroj sacharidov a niekoľko orieškov v čokoláde a vytvoríte si tak komplexné jedlo alebo snack, ktorý vás zasýti na niekoľko hodín.

 

Ktoré orechy sú najlepšie v kombinácií s čokoládou?

  • Lieskové orechy – sú prirodzene jemnejšie a sladšie, a s čokoládou vytvárajú nezabudnuteľnú kombináciu, ktorá naozaj veľmi pripomína Nutelu
  • Mandle – najpopulárnejšie, sú chuťovo neutrálne a výborne vybalansujú chuť sladkej čokolády
  • Kešu orechy – sú vláčne a maslové, prirodzene sladké a dokonalé na kombináciu s horkou alebo mliečnou čokoládou
  • Vlašské orechy – netradičná kombinácia, nezameniteľná chuť a textúra vlašských orechov vás spočiatku prekvapí, ale garantujeme vám, že si ju obľúbite.
  • Pistácie – pistácie sú často podceňované orechy vo svete sladkostí, vyskytujú sa skôr v slanej verzií, ktorú si najčastejšie vychutnávame v období Vianoc. Výborne sa ale hodia aj k čokoláde a keďže sú zelené, vyzerajú v čokoláde parádne

25. február – národný deň orechov v čokoláde

Orechy v čokoláde sú tak populárne, že majú dokonca aj svoj vlastný deň a ten tu máme už zajtra – 25. februára. Prvý oficiálny záznam o Dni orechov v čokoláde je z roku 1997. Je to ideálna príležitosť osláviť tento výnimočný deň a pochutnať si na tejto lahodnej maškrte.

 

5 tipov na orechy v čokoláde v našej ponuke

 

Orechy sú naozajstným bohatstvom v strave a je úžasné, že máme toľko rôznych druhov a možností na ich konzumáciu. Ich kombinácia s čokoládou je potešením pre naše chuťové poháriky, pre našu dušu a pre ich vysoký obsah vitamínov, aj pre naše zdravie. Tak si neváhajte, a vyberte si tie naj z našej ponuky a poriadne oslávte výnimočný Deň orechov v čokoláde!

 

Zanechat komentář

Chcete-li psát komentáře, přihlaste se

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených