Blog navigation

Nejnovější příspěvky

Sladké drievko a jeho priaznivé účinky na zdravie

 

Sladké drievko, známe aj pod svojím latinským názvom Glycyrrhiza glabra, je viacročná bylina, ktorá sa pestuje v rôznych častiach sveta, najmä v Ázii a Európe. V tradičnej medicíne sa využíva na liečbu rôznych ochorení už tisíce rokov. Jej koreň obsahuje niekoľko zložiek, vrátane flavonoidov, kyseliny glycyrrhizovej a glycyrrhizínu, ktoré sú zodpovedné za jej terapeutické účinky.

Čo sa z článku dozvieš:

  • čo je to sladké drievko
  • aké látky obsahuje
  • účinok týchto látok na naše zdravie
  • sladkosti s obsahom sladkého drievka v našej ponuke

 

Jedným z najčastejších spôsobov využitia sladkého drievka je v podobe extraktu, ktorý sa pridáva aj do pelendrekov. Pelendreky s obsahom sladkého drievka majú nielen príjemnú chuť, ale aj viacero zdravotných výhod.

 

Zmiernenie zápalových ochorení

Sladké drievko má protizápalové vlastnosti, čo znamená, že môže pomôcť pri ochoreniach ako napríklad alergie, artritída alebo ekzémy. Jeho prítomnosť v pelendrekoch môže pomôcť zmierniť podráždenie a svrbenie kože.

 

Dýchacie problémy

Extrakt zo sladkého drievka môže pomôcť pri liečbe kašľa a iných respiračných problémov. Jeho prítomnosť v pelendrekoch môže uľahčiť dýchanie u detí.

 

Podpora trávenia

Sladké drievko má priaznivé účinky na trávenie a môže pomôcť zmierniť tráviace problémy ako pálenie záhy, nadúvanie a zápchu. Sladké drievko prítomné v pelendrekoch môže pomôcť podporiť zdravú funkciu tráviaceho systému u malých detí.

 

Antibakteriálne účinky

Niektoré štúdie naznačujú, že sladké drievko môže pomôcť bojovať proti baktériám a vírusom. Jeho prítomnosť v pelendrekoch môže pomôcť udržiavať pokožku dieťaťa čistú a zdravú.

 

Uvoľňujúci účinok

Sladké drievko má mierne uvoľňujúci účinok a môže pomôcť pri zmiernení stresu a napätia. Prítomnosť tejto byliny v pelendrekoch môže prispieť k pokojnejšiemu spánku a pohodliu dieťaťa.

 

Sladké drievko je bylina so širokým spektrom zdravotných výhod. Jeho prítomnosť v pelendrekoch môže byť jedným z prírodných spôsobov, ako poskytnúť vášmu dieťaťu niekoľko z týchto účinkov. Je dôležité poznamenať, že niektoré pelendreky môžu obsahovať iba malé množstvo extraktu zo sladkého drievka, čiže ich účinky môžu byť obmedzené. Medzi pelendreky s vyšším obsahom extraktu zo sladkého drievka patria Čierne pelendreky. Avšak, pamätajte, že zdravie vášho dieťaťa je na prvom mieste a konzultácia s odborníkom je vždy dôležitá.

 
Publikováno v: Zdravý životný stýl

Zanechat komentář

Chcete-li psát komentáře, přihlaste se

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených