Blog navigation

Nejnovější příspěvky

Vianoce bez vypekania: 5 dôvodov a 5 tipov, ako lepšie využiť čas s rodinou

 

Vianočné obdobie je tradične spojené s vôňou čerstvých vianočných koláčikov naplnených láskou a vytiahnutých priamo z rúry. Avšak, čo keby sme si tento rok dopriali trochu oddychu od vypekania? Prečo by sme nemohli vymeniť hodiny strávené pečením za spoločné chvíle s rodinou? Tu je päť dôvodov, prečo na Vianoce nepiecť, a päť tipov, ako si namiesto toho užiť nezabudnuteľné chvíle s najbližšími.

Čo sa z článku dozvieš:

  • dôvody prečo nevypekať
  • tipy na vianočné aktivity

5 dôvodov, prečo tento rok nevypekať

1. Čas s rodinou je ten najlepší darček

Namiesto hodín strávených v kuchyni môžete darovať svojim blízkym ten najcennejší dar - váš čas. Rodinné spomienky a zážitky zdieľané spolu sú neoceniteľné.

 

2. Minimalizujte stres a napätie

Vianoce sú už tak plné očakávaní a stresu. Vyhnite sa dodatočnému tlaku v kuchyni a zvoľte  radšej voľnejší prístup k sviatočným prípravám.

 

3. Zamerajte sa na skutočný význam Vianoc

Väčšina z nás sa nevie dočkať, kedy si oddýchneme od každodenných povinností. Preto nezabúdajte, že Vianoce sú o láske, pokoji a spoločne strávenom čase s rodinou. Skúste obklopiť seba a svojich blízkych týmito hodnotami.

 

4. Šetrite si energiu a čas počas Vianočných sviatkov

Predvianočné dni sú plné príprav a nakupovania. Namiesto toho, aby ste vyčerpali svoje sily v kuchyni, ušetrite si energiu na radostné okamihy, ktoré vás ešte čakajú.

 

5. Rozmanitosť bez námahy

Viac oddychu v kuchyni znamená viac priestoru pre ochutnanie rozmanitých cukroviniek.

Namiesto jedného druhu si môžete dopriať celý výber vianočných koláčikov, čím obohatíte váš stôl bez zbytočnej námahy.

5 tipov, čo robiť namiesto pečenia

1. Spoločné ozdobovanie

Spoločné zdobenie domu vytvorí pre vás a vašu rodinu neopakovateľný zážitok. Ozdobte si spoločne stromček, vytvorte si vlastné dekorácie poprípade vyzdobte exteriér vášho príbytku. Pustite si k tomu koledy, uvarte punč alebo horúcu čokoládu a vychutnajte si krásne chvíle.

 

2. Zahrajte si vianočné hry

Namiesto času stráveného pri sporáku si zahrajte vianočné hry alebo aktivitu, ktorá poteší všetkých. Hry ako bingo s vianočnými motívmi alebo vlastná vianočná hra sú skvelými voľbami. Zaručujeme, že sa skvele zabavíte, zasmejete a na tieto momenty budete s láskou a smiechom v očiach spomínať ešte dlhé roky.

 

3. Navštívte vianočné trhy

Prežite spoločné chvíle s rodinou a blízkymi vonku a užívajte si atmosféru vianočných trhov. Výborným zážitkom je aj rozsvietenie vianočného stromčeka, ktoré sa koná na každom námestí. Zahrejte sa vianočným punčom, ochutnajte všetko, čo Vám zavonia, potešte sa blikajúcimi svetlami...pre najmenších je často zážitkom príchod Mikuláša. Buďte pri týchto kúzelných chvíľach a plne si vychutnajte každý prítomný okamih.

 

4. Vianočné rozprávky a príbehy

Sadnite si s rodinou a prečítajte si známe vianočné príbehy. Pre tých, ktorí sú fanúšikmi filmov si môžete vybrať zo širokej ponuky vianočných filmov a užiť si tak spoločné vianočné chvíle s rodinou. Klasiky ako Perinbaba, Tri oriešky pre Popolušku, Bol raz jeden kráľ sú "povinnou jazdou" :) Pre fanúšikov americkej tvorby odporúčame Láska nebeská či Prázniny. A pre deti The Grinch :)

 

5. Pomôžte tým, ktorí to potrebujú

Využite tento čas na dobročinnosť. Zájdite spolu so svojou rodinou do dobročinnej organizácie, pomôžte tým menej privilegovaným a vytvorte pre nich vianočný zážitok. Je krásne pomáhať, a nie len na Vianoce.

 

Vianoce sú o láske a pripomínaní si hodnôt, ktoré naozaj stoja za to. Namiesto neustáleho súťaženia o najlepší vianočný dezert, dajte prednosť spoločným zážitkom a vytvorte tak nezabudnuteľné chvíle pre vašu rodinu.

Prajeme pokojné a radostné Vianoce v kruhu najbližších!

 

 
Publikováno v: Zdravý životný stýl

Zanechat komentář

Chcete-li psát komentáře, přihlaste se

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených