Blog navigation

Nejnovější příspěvky

Tipy na desiatu so sladkou bodkou pre deti

 

Začiatok nového školského roka je tu, a s ním aj úloha pripravovať chutné a zdravé desiaty pre vaše deti. Niektorí rodičia sa obávajú, že sladkosti by nemali byť súčasťou školskej desiaty, avšak podľa nás ide najmä o prístup - všetko s mierou. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko zábavných a zdravých sladkostí, ktoré môžete svojim deťom pribaliť ku desiate v novom školskom roku.

Čo sa z článku dozvieš:

  • ako deťom spríjemniť nástup do školy
  • aké zdravé sladkosti sa skvelo hodia do školskej desiaty
  • akými zábavnými sladkosťami z našej ponuky školskú desiatu ozvláštniť

 

Retro sójová

Retro sójové, alebo Sójové suky sú lahodné, bezlepkové a často obohatené o dôležité vitamíny a minerály. Sú ideálnou alternatívou k tradičným sladkostiam, nakoľko sú ľahko stráviteľné a poskytujú dlhotrvajúcu energiu, čo je pre deti dôležité počas náročných školských dní. Sú to malé valčeky, ktoré sa akurát zmestia do desiatového boxu, k tomu zeleninku, alebo ovocie a mäkučké, nadýchané, plnené Karuzo a úžasná desiata je na svete :)

 

Kakaovo mliečne oblátky

Kakaovo mliečne oblátky sú zábavným spôsobom, ako zahrnúť zdravé kakao do desiaty vašich detí. Kakao je totiž skvelým prvkom, ktorý by rozhodne nemal chýbať v strave vašich detí. Je bohaté na antioxidanty, podporuje zdravie srdca a ciev a dokonca obsahuje látky, ktoré pomáhajú k lepšej nálade. Len pozor - nedávajte deťom do školy celý kýblik, lebo sa vám z nich neujde :D

 

Raw tyčinky

Raw tyčinky sú vynikajúcou voľbou pre zdravú a výživnú sladkú desiatu. Sú vyrobené z neupravených, surových prírodných ingrediencií, ako sú orechy, sušené ovocie, med a kakao. Tieto tyčinky sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, a poskytnú vašim deťom dlhotrvajúci pocit sýtosti. Ich základ tvoria ďatle, ktoré prirodzene podporujú nervovú činnosť a preto sú ideálnou voľbou na školskú desiatu. Naše Raw tyčinky sú plnené brusnicami, ktoré tyčinku príjemne osviežia :)

 

Lízanky

Ako deti sme lízanky milovali. Boli farebné, sladké, zábavné, a dlho vydržali :) Lízanky deti potešia a dodajú im nielen energiu, ale hlavne radosť. Lízanky sú tiež ideálne na rozdávanie pre deti počas narodenín, alebo menín, či ako odmena k vysvedčeniu, alebo za rôzne hry či súťaže.

 

Želé cukríky

Želé cukríky sú u detí veľmi obľúbenou sladkou pochúťkou. Mnoho rodičov má predsudky voči želé cukríkom, avšak pravda je, že želé cukríky obsahujú želatínu, ktorá má pozitívny vplyv na zdravie. Želatína je bohatá na aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre správny rast a regeneráciu tkanív, a taktiež obsahuje vitamíny a minerály, ako je vápnik, železo a horčík. Naše želé cukríky sú bez umelých farbív či príchutí, bez palmového oleja a obsahujú množstvo ovocnej šťavy. Stačí z nich deťom presypať do menšej mištičky, alebo zakúpiť naše menšie balenia a deti Vás nedajú za nič, keď si tieto dobroty vo svojej desiate nájdu :)

 

Sladkosti sú krásnym a chutným spestrením jedálnička. Je skvelé, keď si vyberáme sladkosti, ktoré sú zdraviu prospešné a obsahujú aj rôzne vitamíny či minerály. Nie každá sladkosť však musí byť dokonale vyvážená. Nie je nič zlé na obyčajnej čokoládke, či cukríku.

Školská desiata by mala obsahovať to, čo vaša ratolesť ľúbi, ale aj to, čo potrebuje. Preto je vhodné kombinovať sladké dobroty s ovocím, zeleninou, orechmi alebo jogurtom. Nezabúdajte však na to, čo potrebuje aj duša a pribaľte sem-tam čokoládku, lízanku či cukríky :)

 

Takže, keď sa chystáte balíčkovať desiatu pre vaše deti v novom školskom roku, nebojte sa zaradiť do nej aj niektoré z týchto sladkých tipov. Vaše deti si budú vychutnávať chutné dobroty, a vy budete mať radosť, že im dávate to najlepšie pre ich zdravie a pohodu. Nech sú ich školské dni plné energie a usmiatych tvárí!

 
Publikováno v: Zdravý životný stýl

Zanechat komentář

Chcete-li psát komentáře, přihlaste se

Produkt bol pridaný do zoznamu obľúbených